31/3/09

Depeche Mode – Sounds of the Universe


Οι Depeche Mode λίγο πριν επισκεφτούν ξανά την Ελλάδα και την σκηνή του Terra Vibe στις 12 Μαΐου στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας τους, κυκλοφορούν το 12 στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο “ Sounds of the Universe” το όποιο θα κυκλοφορήσει επίσημα στα δισκοπωλεία στις 20 Απριλίου.

Το album κινείται στα γνώριμα σκοτεινά ηλεκτρονικά μονοπάτια, με τον ήχο του μελωδικού αναλογικού συνθεσάιζερ και την χαρακτηριστική φωνή του Dave Gahan να πρωταγωνιστούν για ακόμα μια φορά, οι Depeche Mode διατηρούν τον ήχο που τους καθιέρωσε στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα τα τελευταία 28 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το ντεμπούτο album τους Speak & Spell.
Γέννημα θρέμμα της Βρετανικής μουσικής σκηνής και κυριότεροι εκφραστές του electro-pop ρεύματος οι Depeche Mode παρότι έχουν πουλήσει μέχρι σήμερα πάνω από 75 εκατομμύρια δίσκους παραμένουν φρέσκοι και με την ιδία κυνική στιχουργική διάθεση.

Το album θα το βρείτε εδώ.

29/3/09

Σάββατο βράδυ στο Γκάζι



Σε ένα αλλοτινό χωριό(Γκαζοχώρι), προσπαθεί τα τελευταία τρία χρόνια να στριμωχτεί όλη η νυχτερινή ζωή της πόλης.

Οι γραμμές του τρένου που διασχίζουν την οδό Κωνσταντινουπόλεως αποτελούν ταυτόχρονα νοητά σύνορα δύο διαφορετικών κόσμων. Το Σαββατόβραδο είναι πιεστικό, δεν ευνοεί την αδράνεια. Μέσα σε 6 περίπου ώρες πρέπει να αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες μιας ολόκληρης εβδομάδας, να εξαργυρωθούν οι ερωτικές και κοινωνικές επιθυμίες.

Oι μουσικές των ηχείων των αυτοκίνητων, οι φωνές των κοριτσιών που κουτσομπολεύουν στα συνωστισμένα σοκάκια συνθέτουν το soundtrack. Κανείς δεν θέλει να απουσιάζει από το πάρτι. Το Σάββατο προσφέρει λεύκη επιταγή διασκέδασης. Tα πρόσωπα εναλλάσσονται συνεχώς. Η πόλη γεμίζει φάτσες που δεν συναντάς συχνά. Τίποτα πια δεν θυμίζει την μονοτονία της εβδομάδας. Οι γυναίκες χαρίζουν ευκολότερα χαμογέλα, οι άντρες σκορπίζουν το βλέμμα τους , όλοι τους συμμέτοχοι στο ερωτικό παζάρι.

Το αλκοόλ, απαιραίτητο συσταστικό εξωστρεφών περιστάσεων θολώvει την κρίση, διαστρεβλώvει την εικόνα και η ανάγκη βαφτίζεται επιθυμία καθώς η ώρα περνά. Τα “ ζευγάρια “ αποχωρούν νωρίς και μαζί τους θα φύγουν όσοι ήθελαν απλά να εκπληρώσουν το κοινωνικό τους καθήκον.

Οι υπόλοιποι θα ρουφήξουν κάθε σταγόνα του Σαββατόβραδου. Θα φλερτάρουν, θα χορέψουν ,θα μεθύσουν προσθέτοντας μια ξεχωριστή ημέρα στο ημερολόγιο του μυαλού τους ενώ οι άλλοι θα μείνουν εκεί κρατώντας μακριά την φωνή της μοναξιάς στην βοή του πλήθους.

Κάπως έτσι κυλούν τα Σαββατόβραδα στο Γκάζι.


24/3/09

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ


H αλήθεια πως τα έχουμε μπλέξει λίγο.. Η διαπροσωπική επικοινωνία έχει μεταλλαχθεί σε διαδικτυακή επικοινωνία.
Στην αρχή το κινητό μας δημιούργησε την πρώτη ψευδαίσθηση. Η επικοινωνία μας βελτιώνεται, γίνεται πιο εύκολη, πιο γρήγορη, πιο αυθόρμητη με την χρήση του κινητού. Στην συνέχεια η «ακόρεστη» ανάγκη μας για επικοινωνία δημιούργησε τα κοινωνικά δίκτυα. Καταφέραμε λοιπόν να επικοινωνούμε, διατηρώντας την απόσταση η οποία μας προσφέρει ασφάλεια από το φόβο της έκθεσης σε ύποπτα και επικριτικά μάτια .Αφού λοιπόν στην εποχή της «κοινωνικής αφθονίας» το σπίτι, το κινητό και το pc μας έχει μετατραπεί στο κοινωνικό μας ορμητήριο, σκοπός αυτού εδώ του blog είναι να μοιραστούμε ιδέες, σκέψεις, συναισθήματα στο καινούργιο περιβάλλον.

23/3/09

Monika The next best thing

H φωνή της είναι βαθιά μελαγχολική και συνάμα παιδική καθώς είναι ένα κορίτσι μόλις 21 ετών. Σνομπάρει επιδεικτικά την εγχώρια σόουμπιζ και κάνει το ένα sold out πίσω από το άλλο. Πάνω από όλα είναι γνήσιο τέκνο της γενιάς του διαδικτύου μιας και ο πρώτος της δίσκος κυκλοφόρησε εξολοκλήρου από την σελίδα της στο ΜySpace. Αποδεχτείτε το κάλεσμα της μέσα από τους στίχους του album " Avatar" τους οποίους υπογράφει η ίδια δηλώνoντας ξεκάθαρα:
Αre you coming with us? We are sailing to nowhere.
Monica-Avatar