25/6/09

Μύκονος: Στα χαρακώματα της γκλαμουριάς


Στην χώρα που όλοι αισθάνονται” κοσμικοί”, η Μύκονος είναι ο μοναδικός προορισμός που μπορεί να ικανοποιήσει αυτήν τους την αυταπάτη. Σε ένα μικρό σε έκταση νησί του Αιγαίου στριμώχνεται η ματαιοδοξία ενός ολοκλήρου λαού.
Το νησί των ανέμων, μετατρέπεται σε πρωτεύουσα της χώρας από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Οι ξύπνιοι το κατάλαβαν νωρίς και έστησαν την παγίδα. H Μύκονος έπλεξε το δικό της μύθο διατυμπανίζοντας την έλευση των σταρ του Χόλυγουντ στην δεκαετία του ΄70

Μοντέλα, τραγουδιστές , ποδοσφαιριστές και όλοι όσοι απαρτίζουν την ελληνική «σόουμπιζ» επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι την Μύκονο, όπως οι γριές την Τήνο τον Δεκαπενταύγουστο. Γκόμενες που αναζητούν οικονομική και κοινωνική ανέλιξη κυκλοφορούν δίπλα σε τύπους σαν αξεσουάρ ανδρικής βραδινής ένδυσης.

Στο Super Paradise τουρίστες και ντόπιοι χορεύουν αφιονισμένοι σε καθεστώς μόνιμης ευφορίας. Στην άλλη μεριά του νησιού, στην Ψαρού, το jet set δεν αντέχει τόσα ντεσιμπέλ. Ο σαξοφωνίστας από το εστιατόριο Ναmmos χαϊδεύει τα αυτιά των ”επωνύμων ” με jazzy μελωδίες που να προσπαθούν να χαλαρώσουν στο πιο πολυσύχναστο νησί της Ελλάδας.

Το Star μεταδίδει ρεπορτάζ από την Μύκονο λες και πρόκειται για την συνοδό κορυφής των Βρυξελών . Παρόλα αυτά, η εικόνα του νησιού έχει τσαλακωθεί. Μοιάζει με γερασμένη πορνοστάρ που επιδεικνύει άγαρμπα τα εναπομείναντα κάλλη της.

Η Ελλάδα, έθνος που ακροβατεί ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση προσπαθεί μάταια να διατηρήσει την ισορροπία ανάμεσα στον ευρωπαϊκό ελιτισμό και το επαρχιώτικο πανηγύρι επιδεικνύοντας τα συμπλέγματα της στα Ματογίαννια .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου