27/10/09

Κωλοφαρδία τέλος!


Με την Σταντάρ Λιέγης την γλίτωσε, με τον Εργοτέλη το ίδιο, όχι όμως και σήμερα. Ο Πανσερραϊκός έστειλε σπίτι του τον αλαζόνα Ολυμπιακό και τον απέκλεισε από το Κύπελλο Ελλάδος. Κανείς παίκτης του Ολυμπιακού δεν έκανε δηλώσεις μετά το τέλος του ματς. Ούτε ο αρχηγός Γκαλέτι, ούτε ο φονιάς Μήτρογλου που πυροβολούσε μετά το γκολ, αλλά έχασε το άχαστο στέλνοντας την μπάλα στην… Θεσσαλονίκη. Καλός παίκτης, αλλά κάνει πολλά καραγκιοζιλίκια.
ΤΖΟΝ ΤΙΚΗΣ

Πάρτον δρόμο που σου πρέπει τον… αγύριστο


1.000.000 ευρώ αποζημίωση ζητούσε ο Παναγώπουλος από την ΕΡΤ. Το κατέβασε στα 550.000 ευρώ. Το άκουσαν από την κυβέρνηση και τους γύρισαν τα μάτια, απαίτηση να παραιτηθεί και από την αξίωση για αποζημίωση. Τέλος εποχής στην ΕΡΤ για τα παιδιά του Ρουσόπουλου. 40.000.000 ευρώ χρέος παρέλαβε η διοίκηση Παναγώπουλου και το πήγε στα 140.000.000. Μα θα μας πείτε αν του Φυντανίδη η εκπομπή στοιχίζει 45.000 ευρώ (αφήστε τα 65.000 του Σπύρου Παπαδόπουλου) τότε τι να σου κάνει και αυτό το κρατικό κανάλι. Για να μην μιλήσουμε για την Α(θ)λητική Κυριακή.

Η Μενεγάκη στα τέσσερα...

26/10/09

Αποθεραπεία στο «Rock»…


Διεθνής Ελληνας καλαθοσφαιριστής του Ολυμπιακού μετά τις 2.30 εθεάθη στο μπαρ του Κολωνακίου «Rock». Το παιδί κάνει αποθεραπεία, αλλά μέχρι να την τελειώσει 100% (έχει μπει στους αγώνες) ρίχνει και κανά μπυρόνι. Το ίδιο έκανες και στα Κρέστενα το καλοκαίρι και κορόιδευες τον κόσμο ότι πονάς στην μέση…
ΤΖΟΝ ΤΙΚΗΣ

Ελληνικό ποδόσφαιρο by Ελπις Χορτερου

25/10/09

Ελληνας προπονητής 2009

Πολύ χώσιμο…





Ο Γιωργάκης πρέπει να έχει καταλάβει για τα καλά ότι πλέον τα πυρά του Τύπου θα έρχονται κατά πάνω του. Ετσι είναι η ζωή. Π.χ. οι Κυριακάτικες εφημερίδες σήμερα.
ΤΖΟΝ ΤΙΚΗΣ

24/10/09

Παρασκευή απόγευμα στο Κέντρο


Ώρα 17:30. Μπαίνω στο σταθμό του Μετρό. Βιάζομαι. Ακολουθώ μηχανικά τους άλλους που τρέχουν. Μπαίνουμε στο βαγόνι . Κεφάλια σκυμμένα, βλέμματα άδεια, ζαρωμένα κοστούμια, ακουστικά στα αυτιά να καλύπτουν τις στριγκλιές του τρένου που φρενάρει. Το Σαββατοκύριακο είναι ακόμα μακριά.

Βγαίνω στην Εθνική βιβλιοθήκη και κατηφορίζω την Πανεπιστήμιου. Αυτοκίνητα παρατεταγμένα σαν σε παρέλαση. Ένα ποτάμι από μέταλλα που κυλάει αργά. Όλοι περπατούν γρήγορα. Σκοντάφτουν ο ένας πάνω τον άλλο. Βαδίζω στο βήμα του πλήθους. Στην Τρικούπη, τα αυτοκίνητα στρίβουν απότομα, αλλάζουν λωρίδες, άνθρωποι κυνηγούν πόρτες λεωφορείων ενώ οι τσάντες τους γλιστρούν από τους ώμους. Κόρνες, σειρήνες, μια ακατανόητη βοή. Η πόλη σε πολιορκία. Ο χρόνος είναι ο σκληρός αντίπαλος που πρέπει να κερδίσουμε.

Πριν την Ομόνοια ο ορίζοντας θολώνει απότομα σαν αόρατο σύνορο που χωρίζει την πόλη. Ανεβαίνω την Μπενάκη. Στο πεζοδρόμιο παραμερίζω για να μην με πατήσει μηχανάκι. Πλανόδιοι προσπαθούν να μου πουλήσουν ρολόγια, ομπρέλες, cd, λαχεία. Ένα κινούμενο παζάρι. Η ζωή στην πόλη μοιάζει με ταινία καρτούν. Φτάνω στο προορισμό μου.

Ώρα 20:15. Ακολουθώ την ανάποδη διαδρομή. Η νύχτα έχει αρχίσει ήδη να απλώνεται. Ανάβω τσιγάρο και περπατώ αργά. Κανείς δεν βιάζεται. Ο χρόνος πλέον δεν είναι πολυτέλεια, μπορείς να τον ξοδεύεις αλόγιστα. Η νύχτα σαν πέπλο κρύβει τα σκουπίδια, τη βρώμα, όλα όσα κάνουν την Αθήνα ανυπόφορη την ημέρα. Στα καφέ της Μπενάκη, οι espresso έχουν αντικατασταθεί με ποτά. Στο πάτο τους βουλιάζει η εβδομάδα που πέρασε.
Ανηφορίζω την Πανεπιστήμιου. Γυναίκες καλοντυμένες περπατούν αγκαζέ. Δήλωση ανεξαρτησίας. Στην Τρικούπη τα Μ.Α.Τ στήνουν το πρώτο οχυρό.

Λίγο πιο πάνω στα Εξάρχεια κάποια στιγμή το βραδύ θα ξεκινήσει ο κλεφτοπόλεμος. Εκεί η συμβίωση απαγορεύεται. Στο απέναντι πεζοδρόμιο βλέπω κρεμασμένες σε σκαλωσιές αφίσες κατασκευαστικών διπλά σε κρατικούς διαγωνισμούς. Το τσιμέντο είναι ο χρυσός αυτής της χώρας. Μπροστά από τις βιτρίνες τα κορίτσια ερωτεύονται κοσμήματα, ενώ τα αγόρια κολλούν τα μάτια τους σε αυτές δίχως να φοβούνται την απόρριψη. Οι καταστηματάρχες κάνουν τσιγάρο στο κεφαλόσκαλο περιμένοντας να τελειώσει η βάρδια. Έξω από το IDEAL έχει ουρά για το φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου. Περπατώ με το κεφάλι ψηλά, μαζεύω εικόνες. Προσπαθώ να μαντέψω τις σκέψεις των περαστικών. Άραγε κάνουν το ίδιο και εκείνοι?

Έξω από την Βιβλιοθήκη είναι τόπος συνάντησης. Όλοι μοιάζουν χαρούμενοι. Ίσως επειδή περιμένουν κάποιον. Κατεβαίνω τις σκάλες του Μετρό. Φωνές από νεανικές παρέες ακούγονται στο βάθος. Όταν είσαι νέος τα πας καλά με όλους. Όσο μεγαλώνεις αποστασιοποιείσαι. Στην αποβάθρα, κόβω βόλτες περιμένοντας το συρμό. Μέσα στο βαγόνι στριμωχνόμαστε. Όσοι είναι μόνοι λοξοκοιτάζουν εκείνους που γελάνε και αποστρέφουν το βλέμμα από τα ζευγάρια που φίλιουνται επιδεκτικά. Οι συγκρίσεις φέρνουν ζήλεια.

Κατεβαίνω στο τέρμα. Περιμένω κοιτάζοντας τον κόσμο να ξεμακραίνει. Θυμάμαι ένα βιβλίο που είχα διαβάσει. «Μοναχικές μεταλλικές ψυχές συναντιούνται, προσπερνούν η μία την άλλη και χωρίζουν για να μην ξανασυναντηθούν ποτέ πια. Δεν ανταλλάσουν μεταξύ τους λόγια».

23/10/09

Οι μπάτσοι συλλαμβάνουν τον Παπαχρήστου!! Το είδαμε και αυτό...

Εβαλε μυαλό ο Γιώργαρος!



Το γράψαμε σε αυτό το blog (πριν λίγες ημέρες) ότι ο Γιώργος Τράγκας πήρε τόσα χρήματα από τις κρατικές διαφημίσεις επί Καραμανλή και από το deal με τον Λαυρεντιάδη, αλλά είχε ξεχάσει να πληρώσει τους εργαζόμενους του σε «ΧΩΡΑ», «BOX» και «SCORE». Την Πέμπτη το θυμήθηκε ο εκδότης. Και μάλιστα τους πλήρωσε για τον Αύγουστο, αλλά και για τον Σεπτέμβριο! Πλέον δεν τους χρωστά ούτε ευρώ (διανύουμε ακόμα τον Οκτώβριο βλέπετε…), κάτι που αποτελεί μεγάλη είδηση για τον πλανήτη. Για να δούμε όμως πότε θα είναι η επόμενη πληρωμή… Πάντως, έβαλε λουκέτο στο site που είχε ανοίξει εξοφλώντας πρώτα τους συντάκτες.
ΤΖΟΝ ΤΙΚΗΣ

Για αυτό και έπεσαν…



Στην Νέα Δημοκρατία δεν έχουν τον Θεό τους. Επεσαν για πλάκα από την Κυβέρνηση, αλλά δεν λένε να βάλουν μυαλό. Ο κόσμος τους τιμώρησε και τώρα δείχνουν ότι παραμένουν το ίδιο αλαζονικοί με πριν. Θέλουν να κάνουν το συνέδριο τους στις 6 Δεκεμβρίου, την ημέρα από την πρώτη επέτειο από την δολοφονία του 15χρονου Αλέξη από χέρι αστυνομικού. Στο τέλος θα φάνε ξύλο αυτοί…
ΤΖΟΝ ΤΙΚΗΣ

22/10/09

Από ιδεολογικό υπόβαθρο πως πάμε;



Το ΚΚΕ έχασε κόσμο στις εκλογές. Η Αλέκα και το επιτελείο της πρέπει να ξαναδούν το πράγμα από την αρχή και κυρίως το θέμα «ιδεολογικό υπόβαθρο». Τα συνδικάτα έχουν κατακλυστεί από «πράσινους». Ο κόσμος δεν είναι χαζός πια. Μήπως το χάσατε κάπου στην πορεία το θέμα…; Το ΚΚΕ χρειάζεται να υπάρχει και να «παλεύει» για τους εργαζόμενους. Αλλά ο κόσμος το αποδοκίμασε στις εκλογές και αυτό κάτι λέει. Αλέκα θέλει αλλαγή και εκσυγχρονισμό το κόμμα. Σαν την εμφάνιση σου ένα πράγμα… Προσαρμοστείτε.
ΤΖΟΝ ΤΙΚΗΣ

21/10/09

Για το γήπεδο ο Μπομπ…


Σας το λέμε τώρα. Πριν καν πέσουν οι υπογραφές. Ο Χαράλαμπος Κοζώνης (Μπομπ τον λένε στο Σικάγο) θέλει να επενδύσει στην ΑΕΚ πολλά λεφτά. Το deal όμως δεν θα έχει απέξω όμως το γήπεδο. Ο άνθρωπος έχει κατασκευαστική και ασχολείται με το real estate. Θα αφήσει έτσι την ΑΕΚ που πληρώνει το ΟΑΚΑ από το 2004 κάθε χρόνο ανελλιπώς;

ΤΖΟΝ ΤΙΚΗΣ

Η υποκρισία των αριθμών

Στην αυγή του 21ου αιώνα, η κυριαρχία της πληροφορίας έχει επιφέρει αλλαγές. Βομβαρδιζόμαστε με πληροφορίες, ειδήσεις, γεγονότα, απόψεις και αποκλειστικότητες. Οπότε, στο βωμό της ενημέρωσης, έπρεπε τα δεδομένα να εκλαϊκευτούν, να παρουσιαστούν απλά και κατανοητά. Οτιδήποτε δυσνόητο, ενεργοποιεί την σκέψη. Η σκέψη οδηγεί σε απώλεια χρόνου.

Τι άλλο θα ήταν πιο κατανοητό εκτός από τους αριθμούς ;

Η αριθμολαγνεία εξαπλώθηκε τάχιστα. Μακροοικονομικά στοιχεία, στατιστικά στοιχεία, ιπποδύναμη, megapixels. Σύμβολα της νέας εποχής.

Η Κίνα, ο νέος οικονομικός γίγαντας τρέχει με ρυθμό ανάπτυξης 8% άλλα στην ενδοχώρα το 90 % του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Στατιστική ανακολουθία.
Στο Ρίο της Βραζιλίας, χτυπά η καρδιά του αθλητισμού. Μουντιάλ , Ολυμπιακοί Αγώνες. Πάρτι εσόδων υπολογισμένο σε δισεκατομμύρια. Ισοζύγιο θετικό στη χώρα της φανέλας.
Η France Telecom ανακοινώσε κέρδη στον ισολογισμό του τριμήνου ενώ οι υπάλληλοι πηδούσαν από τα παράθυρα. Δεν συντρέχει όμως σοβαρός λόγος ανησυχίας αφού το ποσοστό των αυτοκτονιών δεν ξεπερνά τον εθνικό μέσο όρο.
Στην χώρα της άπατης, το έλλειμμα αναθεωρείται καθημερινά σαν απόδοση στοιχήματος στον William Hill. Ο Γουίνστον Τσόρτσιλ είχε πει πως η στατιστική είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος για να πεις ψέματα.
Τουλάχιστον τότε η πολιτική ήταν οράματα, σχέδια, εστώ μεγαλομανία. Τώρα πια είναι λογιστικές εγγραφές με κιμωλία σε ξεθωριασμένο μαυροπίνακα.

Πίσω όμως από κυνικά νούμερα, ποσοστά και πρόσημα κρύβονται άνθρωποι που αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο. Παρονομαστές που απαλείφονται στην απλοποίηση.

Η cult φωτογραφία της ημέρας

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν τον Ντιόγκο να έχει αγοράσει το μπουφάν της φωτογραφίας από την προσωπική συλλογή του Παύλου Ευαγγελόπουλου στα χρόνια του «Ρετιρέ»

O Aυτιάς ξαναχτυπά...

http://www.youtube.com/watch?v=Ek2_vp0Ab2s

Εσωσε πολλούς απόψε


Το ιατρικο τιμ του Ολυμπιακού μαζί με τον Κετσπάγια τον είχαν… τελειωμένο. Όταν λέμε τελειωμένο, εννοούμε να κόψει την μπάλα. Ο Στολτίδης τους διέψευσε. Και τους γιατρούς και τον Τιμούρ. Όταν μιλά η ψυχή, τα άλλα κάνουν στην άκρη. Εσωσε πολλά και πολλούς απόψε ο Στολτίδης. Πολλα περισσότερα από όσα νομίζετε…

ΤΖΟΝ ΤΙΚΗΣ

20/10/09

Σκέφτεται γερμανικά;;



Ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού χθες το βράδυ ήταν σε μπαρ στο Ψυρρή. Δεν είναι κακό αυτό. Οταν όμως παραμένεις εκεί μετά τις 02:00 είναι. Και ειδικά όταν είσαι εκτός πλάνων από τον προπονητή σου και πρέπει να δείξεις καλό πρόσωπο και διαγωγή τότε είναι ακόμα περισσότερο. Εκτός αν τα έχεις παρατήσει ήδη και σκέφτεσαι γερμανικά…

ΤΖΟΝ ΤΙΚΗΣ

Η φωτογραφία της ημέρας

Φιλιππίνες: Mαθητές χρησιμοποιούν καρέκλες για να διασχίσουν την πλημυρισμένη αυλή του σχολείου τους.

Χειρότερα ρεζίλι έγινε…


Βγήκε ο Αυτιάς να δικαιολογηθεί για το μαϊμού –live βίντεο με τον Ψωμιάδη. Χειρότερα τα έκανε. Ισχυρίστηκε ότι δεν ξέρει να κάνει χιούμορ και μάλιστα έπαιξε και δύο βίντεο από την προηγούμενη εκπομπή. Αν ήταν μάγκας ας μιλούσε πάλι στο βίντεο… Κρίμα.
ΤΖΟΝ ΤΙΚΗΣ

Αν θέλει ξέρει πως…


Μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος κατά 5% στη διετία 2010-2011 (12 δισ. ευρώ) και στη συνέχεια αποκλιμάκωση κατά 1,5% με 2% ετησίως, προτείνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ.Προβόπουλος, στην Ενδιάμεση Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα. Αν θέλει να βοηθήσει ξέρει τι μπορεί να κάνει… Μην κοροϊδεύεται άλλο τον κόσμο «αρπακτικά».
ΤΖΟΝ ΤΙΚΗΣ

Βία, βία, βία…


Στην Ελλάδα τις μιζέριας και της φτώχιας (ναι υπάρχει και αυτή…) όλοι διεκδικούν αυτά που νομίζουν ότι τους ανήκουν με την βία. Ξύλο έξω από τα Υπουργεία, ξύλο στο κέντρο της Αθήνας τα βράδια, ξύλο στο Παγκράτι με Ολυμπιακούς και Παναθηναϊκούς, ξύλο και σήμερα στο Γραμματικό. Πάρτε ένα καδρόνι και πάμε μια βόλτα…
ΤΖΟΝ ΤΙΚΗΣ

18/10/09

Αν ήταν κανά παιδάκι…


Αν αυτό που έκανε ο Γιώργος Αυτιάς με το μαϊμού - live με τον Ψωμιάδη το είχε κάνει δημοσιογράφος των 700 ευρώ (ή και των «μαύρων» με 300 ευρώ) θα είχε φάει πόδι τώρα από τα αφεντικά του. Το έκανε ο Αυτιάς όμως των χιλιάδων ευρώ και δεν ασχολείται κανείς. Ο άνθρωπος κορόιδευε τον κόσμο που έβλεπε την εκπομπή του για τρεις συνεχόμενες ημέρες!!
ΤΖΟΝ ΤΙΚΗΣ

Από την Καβάλα με αγάπη…


Κύριε Χρυσοχοΐδη μην ψάχνεται άλλο (όχι ότι το κάνετε κιόλας…) τον Μάκη Ψωμιάδη. Είναι στην Καβάλα και βλέπει την ομάδα του να παίζει με τον Παναθηναϊκό σήμερα. Αρχοντας με την πουράκλα του... Σε ένα κράτος σκέτο παρακράτος ο Big Mac είναι όλα. Πρωθυπουργός, Υπουργός, πρόεδρος ομάδας και ας έχει στην πλάτη του ένα τσουβάλι καταδικαστικές αποφάσεις. Στην Ελλάδα όλα επιτρέπονται.
ΤΖΟΝ ΤΙΚΗΣ

ΜΑΤ στα Εξάρχεια


Μία βόλτα χθες το βράδυ από τα Εξάρχεια έδειχνε περίτρανα ότι οι δύο φυλές μπορούν να συμβιώσουν. Αναρχικοί στην πλατεία, ΜΑΤ λίγο πιο κάτω. Όχι πολλοί, αλλά τους έπαιρνε το μάτι σου. Λέτε να άλλαξε η ιστορία των Εξαρχείων; Πάντως υπάρχουν αφίσες ακόμα που λένε «Τα Εξάρχεια έχουν ιστορία, έξω τα ΜΑΤ από την πλατεία…»
ΤΖΟΝ ΤΙΚΗΣ

17/10/09

Όταν η βροχή δεν σταματά

Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες…


Ολες οι Κυριακάτικες εφημερίδες αύριο βγάζουν αισιοδοξία που πηγάζει από την νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Το «ΑΡΘΡΟ» όμως πάει αμέσως στην απέναντι όχθη. Καταγγέλλει το περιβάλλον του Παπανδρέου για την υπόθεση του λιμανιού με τους Κινέζους. Ξεκίνησαν τα δύσκολα Γιωργάκη… Νωρίς, αλλά ξεκίνησαν. Ετσι είναι η ζωή. Σκληρή…
ΤΖΟΝ ΤΙΚΗΣ

Ανακαλύψαμε την Αμερική;


Μοντέλο με ναρκωτικά… Τι λέτε. Μας γκρεμίσατε τον κόσμο. Δεν το περίμενε κανείς. Σχεδόν όλη η show biz είναι βουτηγμένη στην βρωμιά. Είτε με τον έναν, είτε με τον άλλο τρόπο. Υποκριτές όλοι μας. Τα ξέρουμε, αλλά τα κρύβουμε κάτω από τα χαλάκι για να μην μας χαλούν το οπτικό πεδίο.
ΤΖΟΝ ΤΙΚΗΣ

Μαλέλη βρες κάτι…


Τα βυζιά της Πετρούλας ξεφουσκώνουν σιγά – σιγά. Η Αφρούλα από δίπλα είναι χοντρή και δεν… φουσκώνει τα παντελόνια των ανδρών. Ο Μαλέλης καλείτε να βρει κάτι γρήγορα για να ενθουσιάσει το (νεανικό) κοινό του Star. Εκτός από το να ξεφτιλίζει άλλο τον Δρακάκη και τον Λιάτσο…
ΤΖΟΝ ΤΙΚΗΣ

Τράγκα συμμορφώσου…


Η Ν.Δ. έπεσε και ο Τράγκας ακόμα να το χωνέψει. Περιμένει να δει την επόμενη ηγεσία, αν και όλα δείχνουν Ντόρα. Τι περιμένει όμως να πληρώσει τους εργαζόμενους στα έντυπα του; Τόσα λεφτά πήρε από τον Λαυρεντιάδη και τις κρατικές διαφημίσεις επί Καραμανλή. Σύντομα θα πούμε περισσότερα. Εκτός και αν πληρώσει…
ΤΖΟΝ ΤΙΚΗΣ

16/10/09

Μπουζουκόβιος


Ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ (νεαρός σε ηλικία) τείνει να γίνει σαν τον Μήτρογλου. Ειδικός στα των νυχτερινών κέντρων… Οι γύρω του τον πήραν χαμπάρι και του το είπαν απέξω - απέξω. Δεν είμαστε για τέτοια τώρα. Ο Μπάγεβιτς τα παίρνει εύκολα στο… κρανίο.
ΤΖΟΝ ΤΙΚΗΣ

Η μέρα της μαρμότας 2

Η Καβάλα στην Ευρώπη;


Ο Μάκης Ψωμιάδης βρίσκεται στην Κόστα Ρίκα, στην Μάλτα ή στον Καναδά. Ετσι λένε οι πληροφορίες… Μακριά από την Ελλάδα και όπου να’ ναι. Το αφεντικό της Καβάλας μεταξύ σοβαρού και αστείου είπε «Μην με αναγκάσουν να βγάλω την Καβάλα στην Ευρώπη, για να πηγαίνω να την βλέπω…» Λέτε;

ΤΖΟΝ ΤΙΚΗΣ

Τα καλύτερα πόδια…


Γίνεται ψηφοφορία για τα καλύτερα γυναικεία πόδια σε όλο τον πλανήτη. Το blog μας παίρνει θέση ανοιχτά και ψηφίζει: Τζένιφερ Ανιστον. Δεν υπάρχει η γυναίκα…


ΤΖΟΝ ΤΙΚΗΣ

Που πας ρε Ψωμιάδη;


Αβραμόπουλος ΟΚ. Η Ντόρα ΟΚ, αναμενόμενο. Ο Σαμαράς ΟΚ, να το δεχτώ. Εσύ ρε κακομοίρη Παναγιώτη Ψωμιάδη που πας; Η υποψηφιότητα του δείχνει το χάλι της Νέας Δημοκρατίας. Οι δέκα μονάδες στο κεφάλι τους βάρεσαν κατακούτελα. Με Ψωμιάδη πρόεδρο ο Γιωργάκης στις επόμενες εκλογές χτυπά 60%. Για πλάκα…


ΤΖΟΝ ΤΙΚΗΣ

Κυρά Ελένη… κρέμασες


Το στήθος της Μενεγάκη πέφτει. Απότομα… Όπως και η τηλεθέαση. Δεν είναι τίποτα όπως παλιά. Την θέση της στην κορυφή παίρνουν το ανδρικό δίδυμο του ANT1 και η πεντάδα του Mega Channel. H κυρά Ελένη κάπως θα αντιδράσει. Δεν θα μείνει έτσι. Μία ανόρθωση για αρχή ε;



ΤΖΟΝ ΤΙΚΗΣ

15/10/09

Αλλήθωρε Νικολάκη(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ)


Καλαθοσφαιριστής στην Θεσσαλονίκη την έχει δει… Αλέν Ντελόν. Ασε μας ρε φίλε που δεν ήξερες να δένεις τα κορδόνια σου στην Πάτρα και σε έτρεχαν στα Αστυνομικά τμήματα της πόλης με αυτά που έκανες, θέλεις και έρωτες πανάθεμα σε. Δεν θα πω τίποτα παραπάνω τώρα. Αν έχει μυαλό θα καταλάβει. Πέρα από την στραβομάρα που έχει ως αλλήθωρος…


ΤΖΟΝ ΤΙΚΗΣ

Αφού δεν μπορεί η γυναίκα…(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ)


Αλήθεια πόσο ανάγκη έχει τα χρήματα η Κατερίνα Στανίση. Μάλλον πολύ… Διότι αποκλείεται να βγαίνει στις 04:00 το πρωί για μόλις μισή ώρα στο Caramela. Ετσι όπως τραγουδά αποκλείεται να το απολαμβάνει η γυναίκα. Κρίμα… Ακόμα και τώρα όμως χαμός γίνεται για πάρτη της. Α ρε Ντούσκο το χάσαμε το κορμί…


ΤΖΟΝ ΤΙΚΗΣ

Επιστροφή από τον ΑΕΚτζη…(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ)


Ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ πριν λίγο καιρό έκανε «επιστροφή στο παρελθόν». Για ένα βράδυ βέβαια… Μην τρελαθούμε κιόλας. Παντρεύτηκε το κορίτσι πλέον και δεν είναι για πολλά. Από τα Μελίσσια στην Αττική Οδό. Καλο βράδυ να έχουμε…


ΤΖΟΝ ΤΙΚΗΣ

Μπίζνες με το διάβολο


Το φθινόπωρο είναι δύσκολη εποχή, μεταβατική. Η αύρα του καλοκαιριού ξεφτίζει και η πραγματικότητα προσγειώνεται άτσαλα πάνω στα όνειρα. Τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία, οι γονείς προσπαθούν με αλχημείες να καταρτίσουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό, οι υπόλοιποι προσπαθούμε να τα βολέψουμε με την ζωή μας, τη δουλειά μας, τη γκόμενα, τη σύνταξη.

Βέβαια, όλα τα παραπάνω ωχριούν μπροστά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σύσσωμη η ελληνική τηλεοπτική κοινότητα. Ποιος θα βγει κερδισμένος από την τηλεοπτική κούρσα, ποιος διαθέτει το καλύτερο lead-in, ποιος είναι ο πιο καλοντυμένος άνκορμαν, ποια θα σερβίρει «πρωινό καφέ» την επομένη εβδομάδα; Η AGB παραμονεύει σαν δαμόκλειος σπάθη να πέσει στα κεφάλια των απροετοίμαστων ενώ οι μεσημεριανές εκπομπές θυμίζουν αρένα του Κολοσσαίου.

Κάπως έτσι κατέληξε η ελληνική τηλεόραση να μοιάζει με βούρκο της Βόρειας Αγγλίας. Ο Μποτρίνι μετατρέπει χασαποταβέρνες σε avant-garde εστιατόρια, η Σίσσυ Χρηστίδου παριστάνει την Γεωργία Βασιλειάδου της ηπειρωτικής Ελλάδας, ο Αυτιάς κάνει τον υποβολέα του Ψωμιάδη στην σαπουνόπερα της διαδοχής και η Στεφανίδου με την Παπαβασιλείου πωλούν ιλουστρασιόν δράμα σε εύπεπτες δόσεις για το φιλοθεάμον κοινό ενώ η Άντζελα Δημητρίου σχολιάζει την πολιτική επικαιρότητα.
Τα καμάκια φόρεσαν ποδιά κουζίνας, μπας και πηδήξουν, ο Παπαδάκης τζιν για να ζηλέψει το t-shirt του Καμπουράκη και ο Λαζόπουλος ετοιμάζεται να κατέβει υποψήφιος για το δεκαπενταμελές της Γκράβας αφού κανείς άλλος δεν « αφουγκράζεται» την νεολαία.

Ευτυχώς που ο Πρετεντέρης πιστεύει ακόμη στην αξία της τηλεόρασης.

Η χώρα γερασμένη και κατάκοπη συζητά με όρους του χτες, δεν μπορεί να δημιουργήσει, δεν μπορεί να παράγει, μπορεί μόνο να καταναλώνει κούφιες εικόνες. Οποιος λοιπόν πεινάσει για της προβολής το παντεσπάνι μάλλον θα χρειαστεί να κάνεις μπίζνες με το διάβολο.

Η τηλεόραση κομμάτιασε το παραμορφωτικό καθρέφτη της κοινωνίας και τώρα προσπαθούμε να καταλάβουμε ποιον μας θυμίζει ο καραγκιόζης της prime time ζώνης.

Ο Αγγελάκας είχε προφητεύσει από νωρίς: «Λιώνουν τα μάτια μου στο φως της τηλεόρασης, με νανουρίζει μια στριμμένη μελωδία..»

5/10/09

Κυριακή βράδυ λίγο μετά το exit poll


H ώρα είναι επτά και κάτι. Η οθόνη της τηλεόρασης έχει γεμίσει χρώματα, διαγράμματα και ποσοστά. Η ανακοίνωση του exit poll δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης του αποτελέσματος. Το Πασόκ έχει «θριάμβευσει». Δημοσκόποι, δημοσιογράφοι και παρατρεχάμενοι αυλικοί έχουν ήδη στρώσει το κόκκινο χαλί για να υποδεχτούν τον νέο ηγέτη – σωτήρα της χώρας. Τα ίδια πρόσωπα που πριν από μόλις δυο χρόνια τον λοιδορούσαν γιατί θεωρούσαν πως είναι ακατάλληλος να ηγηθεί.

Δυο χρόνια μετά όμως οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Το παιδί από το Καστρί με τα σπαστά ελληνικά και την αθλητική κορμοστασιά τελικά διαθέτει την αρχηγική στόφα του μπαμπά του.

Ο Πρετεντέρης παραληρεί για την μεγάλη εκλογική νίκη, ο Τράγκας φτιάχνει πρόχειρους προϋπολογισμούς στα χαρτιά του για να δει πως τα βγάλει πέρα μετά την απώλεια της κρατικής διαφήμισης και σύσσωμο το δημοσιογραφικό τσίρκο επιβιβάζεται στο τρένο του σοσιαλισμού. Οι «γυμνοσάλιαγκες» πρέπει να παραμείνουν ευέλικτοι για να επιβιώσουν.

Δυο ώρες αργότερα, ο Καραμανλής φτάνει στο Ζάππειο. Σκυθρωπός και καταβεβλημένος αλλά με βαθύ αίσθημα ικανοποίησης ανακοινώνει την παραίτηση του από την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας,ίσως τη μόνη δουλειά που ποτέ δεν ήθελε πραγματικά να κάνει. Η απερχόμενη κυβέρνηση υπήρξε η πιο αποτυχημένη της μεταπολιτευτικής περιόδου. Τώρα που το καράβι της «επανίδρυσης» βούλιαξε η Νέα Δημοκρατία μοιάζει με ξεπεσμένη συμμορία. Έτσι ο καθένας τραβάει το δρόμο του.

Ο Καραμανλής μπορεί να γυρίσει ήσυχος στις σπουδές του, να περνά περισσότερο χρόνο με τα δίδυμα, να μαγειρεύει για την Νατάσα που θα γυρνάει στο σπίτι κατάκοπη μετά από μια κουραστική μέρα στο νοσοκομείο. Ο Σουφλιάς μπορεί πλέον να ασχοληθεί αμέριμνος με την περίφραξη του αυθαιρέτου του, ώστε να προστατευτεί από τις πυρκαγιές του επόμενου καλοκαιριού. Ο Αλογοσκούφης που δεν κατάφερε να επανεκλεγεί, θα επιστρέψει στα πανεπιστημιακά έδρανα μήπως βρεθεί εκεί κάποιος που ακόμα να εκτιμά την οικονομική του σκέψη.

Έξω από το Ζάππειο οι μνηστήρες του θρόνου αδημονούν . Σαν τα «κοράκια» που περιμένουν έξω από την εντατική να μας αφήσει χρόνους ο μακαρίτης μπας και ανοίξει η διάθηκη μια ώρα αρχίτερα, δηλώνουν στις κάμερες πως θα είναι παρόντες στην επομένη μέρα. Το κόμμα πρέπει να προχωρήσει. Καμιά πατρίδα για τους μελλοθανάτους.

Η χώρα έχει αλλάξει σελίδα. Μόνο που το μολύβι της ιστορίας, γράφει το ίδιο σενάριο εδώ και δεκαετίες αναδιανέμοντας τους πρωταγωνιστικούς ρόλους με βάση το επίθετο που αναγράφεται στην ταυτότητα.

Υ.Γ : Το μέλλον της χώρας προμηνύεται λαμπρό. Ακόμα και αν η Ντόρα αποφασίσει να τα παρατήσει νωρίς , σειρά θα πάρει ο Κυριάκος. Και από ότι παρατήρησα μέσα στα επόμενα χρόνια θα είναι σε ώριμη πολιτική ηλικία και η κόρη του Παπανδρέου.