18/4/09

Τηλεοπτικά παραμύθια


Ενόσω βρισκόμαστε στην Μεγάλη εβδομάδα, το έδαφος είναι πρόσφορο για παραμυθένιες ιστορίες και μικρά θαύματα. Η τηλεόραση αναλαμβάνει χρέη θαυματοποιού καθώς η Σούζαν Μπόυλ η οποία εμφανίστηκε στο σόου της βρετανικής τηλεόρασης ¨Βρετανία έχεις ταλέντο ¨ κατάφερε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να κερδίσει χιλιάδες θαυμαστές.
Με εμφάνιση που παραπέμπει σε Βρετανή χωριατόπουλα καλεσμένη σε γάμο, η 47χρονη άνεργη Σούζαν Μπόυλ εμφανίστηκε μπροστά στην κριτική επιτροπή δηλώνοντας ότι θέλει να ακολουθήσει όμοια με εκείνη της Έλεν Πέιτζ. Στην αρχή
η κριτική επιτροπή την αντιμετώπισε με αρκετη δόση κυνισμού, περιμένοντας να ακούσουν ένα ακόμα τρελό του χωριού.

Μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα το κοινό είχε σηκωθεί σύσσωμο και την χειροκροτούσε. Το τραγούδι της κάνει θράση στο ψηφιακό δισκοπωλείο της Apple(I-tune) , ενώ το CNN της χάρισε λίγη ακόμα δημοσιότητα.

Η Βρετανία ανακάλυψε μετά τον Πολ Ποτς μια ακόμη μικρή ηρωίδα της καθημερινότητας που θα έλεγε και ο Ανδρέας Μικρούτσικος. Κοινό της σημείο με τον περσινό νικητή του ¨Βρετανία έχεις ταλέντο ¨ αποτελεί η δήλωση και των δυο ότι το τραγούδι αποτελεί για αυτούς το πεπρωμένο τους.
Ο Πωλ Ποτς έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο με δισκογραφική και η Σούζαν Μπόυλ συζήτα με την BMG. Ο Πολ Ποτς είχε δηλώσει πριν την εμφάνιση του πως προσπαθεί αρκετά να βρει την αυτοπεποίθηση που του χρειάζεται, η Σούζαν Μπόυλ μαρτυρούσε πως δεν την έχουν φιλήσει ποτέ κανονικά. Οι ιστορίες τους συγκινητικές, ανθρώπινες ένα παιδικό όνειρα. Τα παραμύθια τα έχουμε ανάγκη όλοι μας, σαν το αλατοπίπερο ενός φαγητού που σερβιρίστηκε άνοστο.


Δεν είναι κρίμα που ένα σύγχρονο παραμύθι χρειάζεται έναν τηλεοπτικό «νταβατζή»;


Δείτε το βίντεο της εμφάνισης της εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου