23/4/09

Ο Βασιλιάς απαιτεί το θρόνο του


Τον Ιανουάριο του 1999 ο Michael Jordan ανακοινώνει για δεύτερη φορά την αποχώρηση από το μπάσκετ και την οριστική του αποχώρηση του από την ομαδα των Chicago Bulls. Από την επομένη μέρα το ¨παιχνίδι ¨δεν θα ήταν ποτέ ξανά το ίδιο. Το ΝBA έπρεπε να ανακτήσει την χαμένη του αίγλη , μόνο δεν υπήρχε κανείς που να μπορεί να σηκώσει στις πλάτες την κληρονομιά που άφησε πίσω του ο ¨Air¨. Ο Γκραντ Χιλ κάηκε γρήγορα από τα φλας της δημοσιότητας. Ο Μακγκρέιντι ακόμη ταλαιπωρείται από τραυματισμούς, ο Κόμπε Μπράϊαντ αναλώθηκε σε κόντρες με τον Σακίλ και μετέπειτα σε δικαστικές διαμάχες. Το ΝBA υπήρξε ανέκαθεν το παιχνίδι των σταρς. Γι αυτό το λόγο παίζονται 82 αγώνες κατά την διάρκεια της κανονικής περιόδου, για αυτό το λόγο οι αγώνες διαρκούν 48 λεπτά. Ο Michael Jordan μετέτρεψε το παιχνίδι ¨ σε ένα φαντασμαγορικό σόου όπου οι παίκτες μοιάζουν με υπεράνθρωπους ζογκλέρ. Το 2001 και έπειτα από την αποχώρηση του, σημειώθηκεγια πρώτη φορά μείωση της θεαματικότητας του οδηγώντας παράλληλα και σε μείωση των εσόδων. Ο πανέξυπνος πρόεδρος του NBA, Ντέιβιντ Στερν είχε όμως ήδη ανακαλύψει τον επόμενο μεγάλο ηρώα. Το 2001 το μεγαλύτερο αθλητικό περιοδικό της Αμερικής, το Sports Illustrated τοποθετούσε στο εξώφυλλο του, τον 16 χρόνο μόλις Lebron James αποκαλώντας τον ¨O Εκλεκτός¨ που τότε εντυπωσίαζε στο γυμνασιακό πρωτάθλημα.

Η επιτακτική ανάγκη να βρεθεί ο διάδοχος του Jordan οδήγησε σε πρωτοφανείς καταστάσεις ολόκληρη την Αμερική. Το αθλητικό κανάλι ESPN μετέδιδε αγώνες του σχολείου του σε εθνικό δίκτυο, Ο Σακίλ Ο’ Νιλ παρακολουθούσε από κοντά τους αγώνες του , οι προπονήσεις της ομάδας του αναγκάστηκαν να μεταφερθούν στο πανεπιστήμιο του ώστε να καλύψουν τις τηλεοπτικές ανάγκες . Ο Lebron James τελείωσε την σχολική του καριέρα με πάνω από 2,500 πόντους.

Το 2003 επιλέχτηκε ως Νο1 του ντραφτ από τους Κλήβελαντ Καβαλίερς και ταυτόχρονα υπέγραφε 7ετές συμβόλαιο με την Nike αξίας 90 εκατομμυρίων δολλαρίων. Ο ¨Βασιλιάς¨ όπως τον αποκαλούν στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι μόλις 24, έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του αθλήματος που ξεπέρασε τους 10,000 πόντους και οδηγεί τους Κλήβελαντ Καβαλίερς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Ο Lebron James ενσαρκώνει όλα τα όνειρα της Αμερικανικής κουλτούρας, όλες εκείνες ις ιδέες που έκαναν την Αμερική μεγάλη, Προερχόμενος από πολύ φτωχή οικογένεια, κατέκτησε τον κόσμο πριν καν αρχίσει την επαγγελματική του καριέρα. Ένας ήρωας από κόμικς που κρύβουν κάτω από τα μαξιλάρι τους τα παιδιά και διαβάζουν κρυφά οι μεγάλοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου