29/4/09

Γυμναστήριο: Mια μικρή κιβωτός


Εδώ και τρεις ημέρες έχω ξεκινήσει την νέα μου «περιπέτεια» που αφορά την ετήσια συνδρομή σε γνωστή αλυσίδα γυμναστήριων. Η λέξη «περιπέτεια» ίσως είναι φτωχή για να περιγράψει το συγκεκριμένο εγχείρημα καθώς έχω τόση σχέση μου με την γυμναστική όση και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος με την πολιτική. Ωστόσο, λατρεύω τους ανθρώπους που επισκέπτονται τα γυμναστήρια επειδή μου υπενθυμίζει πόσο διαφορετικές συνήθειες έχουν οι άνθρωποι σε όλες τις κοινωνικές τους δραστηριότητες, κάτι σαν τις 12 φυλές του Ισραήλ. Θα προσπαθήσω παρακάτω να αναλύσω τις κυριότερες « φυλές» των ανθρώπων που συναντά κανείς στα γυμναστήρια καθώς και τις στυλιστικές τους επιλογές.

1. Ο αφοσιωμένος. H συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνει κυρίως άντρες που διαθέτουν υψηλό αίσθημα του σκοπού που υπηρετούν. Σκοπός τους είναι να γυμναστούν και τίποτα δεν μπορεί να τους αποσπάσει από την αποστολή τους. Χωρίς να χρονοτριβούν, περνούν από το ένα μηχάνημα στο άλλο και ενοχλούνται αφάνταστα από εκείνους που στήνουν ψιλοκουβέντα δίπλα τους. Dress code: ανάξιο κριτικής

2. Ο θορυβώδης.
Εδώ συναντάμε αποκλειστικά άντρες που συνοδεύουν τις ασκήσεις τους με άναρθρες κραυγές . Οι κραυγές αυτές στόχο έχουν να τρομάξουν τα πολλά κιλά που έχουν φορτωθεί στα μηχανήματα ενώ παράλληλα ηχούν και σαν ιαχές πόλεμου στην κατά τα αλλά χαλαρή ατμόσφαιρα ώστε να διατηρούνται οι παρευρισκόμενοι σε εγρήγορση. Dress code: ξεχειλωμένες αμάνικες μπλούζες, σορτσάκια και μπασκετικές κάλτσες.

3. Ο βιβλιοφάγος
Στην κατηγορία αυτή ανήκουν άντρες και γυναίκες που συνδυάζουν σωματική άσκηση και πνευματική καλλιέργεια. Αυτό το πετυχαίνουν είτε διαβάζοντας περιοδικά είτε βιβλία κατά την διάρκεια της άσκησης. Δυστυχώς όμως τα μόνα όργανα που έχουν την υποδομή να υποστηρίξουν αυτή την πνευματική δραστηριότητα είναι ο διάδρομος και το ποδήλατο επειδή είναι τα μόνα που διαθέτουν θέση στήριξης. Φήμες λένε ότι θα συσταθεί κίνημα πολιτών του πνευματικού κόσμου που θα ζητά την υποχρεωτική τοποθέτηση αναλογίου μπροστά από κάθε μηχάνημα εκγύμνασης ώστε να καταρρεύσει ο μύθος που θέλει πνευματικά «ρηχούς» τους γυμνασμένους ανθρώπους. Dress code: t-shirt και αθλητικές φόρμες σε ουδέτερα χρώματα.

4. O «εξοπλισμένος».
Eδώ πάλι συναντούμε άντρες και γυναίκες. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως εκείνοι που απαρτίζουν την κατηγορία προφανώς τελούν υπό σύγχυση μιας και μπερδεύουν τον διάδρομο γυμναστικής με την πασαρέλα. Το ντύσιμο τους περιλαμβάνει αυστηρά επώνυμες μάρκες ρούχων ειδικά κατασκευασμένα για γυμναστική. Αυτή την φορά το χρώμα θριαμβεύει. Ροζ φόρμες για τις γυναίκες, κόκκινο για τους άντρες. Όμως εκείνο που πραγματικά τους κάνει να ξεχωρίζουν είναι τα αξεσουάρ. Θήκες μπράτσου για το I-pod καθώς η μόδα των γυμναστηρίων απαγορεύει αυστηρά τις τσέπες, τσάντες που μοιάζουν με σακίδια εκστρατείας και παγούρια με ειδικό σχέδιο και σχήμα ώστε να ταιριάζουν με τις υπόλοιπες ενδυματολογικές επιλογές.

5. Οι στάρλετς. Κάθε συνάθροιση ανθρώπων για να μπορέσει να καθιερωθεί στο μυαλό των συμμετεχόντων, πρέπει να διαθέτει ένα σημείο αναφοράς. Κάθε γυμναστήριο λοιπόν έχει μια σταρ ή περισσότερες που προσδίδουν το απαραίτητο κύρος. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να διαθέτει μία wannabe star είναι αψεγάδιαστη εξωτερική εμφάνιση, μπλαζέ ύφος και μοναχική παρουσία. Δεν θα δείτε ποτέ κάποιον η κάποια άλλη να γυμνάζεται μαζί της, ανταλλάσσει σκόρπιες κουβέντες μόνο με γυμναστές και άντρες που διαθέτουν αντίστοιχο επίπεδο φυσικής κατάστασης και γράμμωσης. Dress code: στενές αθλητικές φόρμες και φανελάκια με χοντρό τιραντάκι.

6. Οι φιλενάδες
Η κατηγορία αυτή έχει μόνο γυναικεία εκπροσώπηση και απαρτίζεται από δυο γυναίκες και άνω που πηγαίνουν πάντοτε μαζί στο γυμναστήριο τις ίδιες ώρες και μέρες καιγυμνάζονται σε πλαϊνά όργανα για να ξορκίσουν την εκκωφαντική σιωπή του ιμάντα της τροχαλίας. Μόνιμο θέμα συζήτησης τους είναι η δίαιτα,η κοινωνική κριτική των υπόλοιπων θαμώνων, βραχυπρόθεσμα σχέδια (ποτε θα παμε Zara) και μακροπρόθεσμα σχέδια (που θα πάμε το Σάββατο).

7. Οι ¨γαμπροί¨
Όπως αντιλαμβάνεστε, μόνο άντρες θα μπορούσαν να τιμούν με την παρουσία τους αυτήν την κατηγορία. Έχοντας απολέσει κάθε ελπίδα ανέρευσης γκόμενας οπουδήποτε αλλού, οι γαμπροί αναλαμβάνουν δράση στο γυμναστήριο. Καθηλωμένοι στην δεκαετία του 80’ χρησιμοποιούν ατάκες που παραπέμπουν σε ταινία του Ψάλτη. Εμφανίζονται σε ομάδες των δυο ατόμων και άνω, ώστε να μοιράζονται την αποτυχία. Dress code: οτιδήποτε τονίζει τα σωματικά τους προσόντα.

Εάν δεν αναγνωρίσατε τον εαυτό σας, σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες μην απογοητεύεστε. Υπάρχει χώρος για όλους εσάς.

Η Μύκονος του χειμώνα δεν είναι η Αράχοβα αλλά το γυμναστήριο της γειτονιάς σας,

Η φωτογραφία της ημέρας


Τουρίστες απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης στο πολυβραβευμένο Κέντρο Spa ¨ Blue Lagoon ¨ στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας.

24/4/09

Cinema Scenes No3




Σε μια εποχή που τα δικαστικά σκάνδαλα αποτελούν συχνότερο φαινόμενο και από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις της Θώδη, ο εισαγωγικός λόγος του Al Pacino στο δικαστήριο στην ταινία ¨Justice for all “ μοιάζει πιο επίκαιρος από ποτέ.

23/4/09

Ο Βασιλιάς απαιτεί το θρόνο του


Τον Ιανουάριο του 1999 ο Michael Jordan ανακοινώνει για δεύτερη φορά την αποχώρηση από το μπάσκετ και την οριστική του αποχώρηση του από την ομαδα των Chicago Bulls. Από την επομένη μέρα το ¨παιχνίδι ¨δεν θα ήταν ποτέ ξανά το ίδιο. Το ΝBA έπρεπε να ανακτήσει την χαμένη του αίγλη , μόνο δεν υπήρχε κανείς που να μπορεί να σηκώσει στις πλάτες την κληρονομιά που άφησε πίσω του ο ¨Air¨. Ο Γκραντ Χιλ κάηκε γρήγορα από τα φλας της δημοσιότητας. Ο Μακγκρέιντι ακόμη ταλαιπωρείται από τραυματισμούς, ο Κόμπε Μπράϊαντ αναλώθηκε σε κόντρες με τον Σακίλ και μετέπειτα σε δικαστικές διαμάχες. Το ΝBA υπήρξε ανέκαθεν το παιχνίδι των σταρς. Γι αυτό το λόγο παίζονται 82 αγώνες κατά την διάρκεια της κανονικής περιόδου, για αυτό το λόγο οι αγώνες διαρκούν 48 λεπτά. Ο Michael Jordan μετέτρεψε το παιχνίδι ¨ σε ένα φαντασμαγορικό σόου όπου οι παίκτες μοιάζουν με υπεράνθρωπους ζογκλέρ. Το 2001 και έπειτα από την αποχώρηση του, σημειώθηκεγια πρώτη φορά μείωση της θεαματικότητας του οδηγώντας παράλληλα και σε μείωση των εσόδων. Ο πανέξυπνος πρόεδρος του NBA, Ντέιβιντ Στερν είχε όμως ήδη ανακαλύψει τον επόμενο μεγάλο ηρώα. Το 2001 το μεγαλύτερο αθλητικό περιοδικό της Αμερικής, το Sports Illustrated τοποθετούσε στο εξώφυλλο του, τον 16 χρόνο μόλις Lebron James αποκαλώντας τον ¨O Εκλεκτός¨ που τότε εντυπωσίαζε στο γυμνασιακό πρωτάθλημα.

Η επιτακτική ανάγκη να βρεθεί ο διάδοχος του Jordan οδήγησε σε πρωτοφανείς καταστάσεις ολόκληρη την Αμερική. Το αθλητικό κανάλι ESPN μετέδιδε αγώνες του σχολείου του σε εθνικό δίκτυο, Ο Σακίλ Ο’ Νιλ παρακολουθούσε από κοντά τους αγώνες του , οι προπονήσεις της ομάδας του αναγκάστηκαν να μεταφερθούν στο πανεπιστήμιο του ώστε να καλύψουν τις τηλεοπτικές ανάγκες . Ο Lebron James τελείωσε την σχολική του καριέρα με πάνω από 2,500 πόντους.

Το 2003 επιλέχτηκε ως Νο1 του ντραφτ από τους Κλήβελαντ Καβαλίερς και ταυτόχρονα υπέγραφε 7ετές συμβόλαιο με την Nike αξίας 90 εκατομμυρίων δολλαρίων. Ο ¨Βασιλιάς¨ όπως τον αποκαλούν στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι μόλις 24, έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του αθλήματος που ξεπέρασε τους 10,000 πόντους και οδηγεί τους Κλήβελαντ Καβαλίερς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Ο Lebron James ενσαρκώνει όλα τα όνειρα της Αμερικανικής κουλτούρας, όλες εκείνες ις ιδέες που έκαναν την Αμερική μεγάλη, Προερχόμενος από πολύ φτωχή οικογένεια, κατέκτησε τον κόσμο πριν καν αρχίσει την επαγγελματική του καριέρα. Ένας ήρωας από κόμικς που κρύβουν κάτω από τα μαξιλάρι τους τα παιδιά και διαβάζουν κρυφά οι μεγάλοι

21/4/09

Η φωτογραφία της ημέρας

Πρωτότυποι χαρταετοί γεμίζουν τον ουρανό της παραλιακής περιοχής Berck-sur-Mer, στην Γαλλία κατά την διάρκεια του διεθνούς φεστιβάλ χαρταετών.

19/4/09

Cinema Scenes No2

Ο Εντουάρντ Νόρτον σε έναν εκπληκτικό μονόλογο μπροστά στον καθρέφτη του, τα ¨χώνει ¨ σε όλους, κρατώντας τα πιο σκληρά λόγια για τον ίδιο του τον εαυτό..


Η φωτογραφία της ημέρας

18/4/09

Cinema Scenes

Aπο σήμερα εγκαινιάζουμε μια νεα κατηγορία αναρτήσεων η οποία θα περιλαμβάνει σκηνές από ταινίες που έμειναν στην ιστορία. Το πρώτο βίντεο είναι μια σκηνή από την ταινία ¨Όλα για την μητέρα μου του Πέδρο Αλμοδοβάρ. Απολαύστε την θλίψη της νυχτερινής Βαρκελώνης υπό τους ήχους του πασίγνωστου τραγουδιού Tajabone ερμηνευμένο από τον Ιsmael Lo.


Τηλεοπτικά παραμύθια


Ενόσω βρισκόμαστε στην Μεγάλη εβδομάδα, το έδαφος είναι πρόσφορο για παραμυθένιες ιστορίες και μικρά θαύματα. Η τηλεόραση αναλαμβάνει χρέη θαυματοποιού καθώς η Σούζαν Μπόυλ η οποία εμφανίστηκε στο σόου της βρετανικής τηλεόρασης ¨Βρετανία έχεις ταλέντο ¨ κατάφερε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να κερδίσει χιλιάδες θαυμαστές.
Με εμφάνιση που παραπέμπει σε Βρετανή χωριατόπουλα καλεσμένη σε γάμο, η 47χρονη άνεργη Σούζαν Μπόυλ εμφανίστηκε μπροστά στην κριτική επιτροπή δηλώνοντας ότι θέλει να ακολουθήσει όμοια με εκείνη της Έλεν Πέιτζ. Στην αρχή
η κριτική επιτροπή την αντιμετώπισε με αρκετη δόση κυνισμού, περιμένοντας να ακούσουν ένα ακόμα τρελό του χωριού.

Μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα το κοινό είχε σηκωθεί σύσσωμο και την χειροκροτούσε. Το τραγούδι της κάνει θράση στο ψηφιακό δισκοπωλείο της Apple(I-tune) , ενώ το CNN της χάρισε λίγη ακόμα δημοσιότητα.

Η Βρετανία ανακάλυψε μετά τον Πολ Ποτς μια ακόμη μικρή ηρωίδα της καθημερινότητας που θα έλεγε και ο Ανδρέας Μικρούτσικος. Κοινό της σημείο με τον περσινό νικητή του ¨Βρετανία έχεις ταλέντο ¨ αποτελεί η δήλωση και των δυο ότι το τραγούδι αποτελεί για αυτούς το πεπρωμένο τους.
Ο Πωλ Ποτς έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο με δισκογραφική και η Σούζαν Μπόυλ συζήτα με την BMG. Ο Πολ Ποτς είχε δηλώσει πριν την εμφάνιση του πως προσπαθεί αρκετά να βρει την αυτοπεποίθηση που του χρειάζεται, η Σούζαν Μπόυλ μαρτυρούσε πως δεν την έχουν φιλήσει ποτέ κανονικά. Οι ιστορίες τους συγκινητικές, ανθρώπινες ένα παιδικό όνειρα. Τα παραμύθια τα έχουμε ανάγκη όλοι μας, σαν το αλατοπίπερο ενός φαγητού που σερβιρίστηκε άνοστο.


Δεν είναι κρίμα που ένα σύγχρονο παραμύθι χρειάζεται έναν τηλεοπτικό «νταβατζή»;


Δείτε το βίντεο της εμφάνισης της εδώ.

15/4/09

Η φωτογραφία της ημέρας

Γύρος πάνω σε ιωνικό κίονα. Η τέχνη συναντά την εργονομία.

12/4/09

Σάββατο βράδυ στο Village Park


To σινεμά υπάρχει στην ζωή των Ελλήνων ως τρόπος διασκέδασης εδώ και δεκαετίες. Από τις αρχές της δεκαετίας του 50΄, η ελληνική κοινωνία ανακάλυψε σύσσωμη τον κινηματογράφο και τον χρησιμοποίησε ως σαν ένα μέσο διεξόδου από την μιζέρια της ελληνικής πραγματικότητας που είχε διαμορφώσει ο εμφύλιος. H αρχή είχε ήδη γίνει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού κατά την διάρκεια της μεγάλης ύφεσης την δεκαετία του 30’ αποτέλεσε ίσως το μοναδικό μέσο ψυχαγωγίας της εργατικής τάξης.

Τα οικονομικά επιτελεία των ελληνικών εταιρειών πολυκινηματογράφων(multiplex) προβλέπουν την διατήρηση του διατήρηση του τζίρου της στα επίπεδα του 2008, σε μια ομολογουμένως πρωτόγνωρη οικονομική συγκύρια. Για ποιο λόγο λοιπόν ενώ ο σύσσωμος ο τομέας των υπηρεσιών πραγματοποιεί καθετή πτώση του τζίρου, τα κινηματογραφικά έσοδα αναμένεται να παραμείνουν σταθερά;

Περιμένοντας στη ουρά των ταμείων του Village Park η οποία θυμίζει κάτι ανάμεσα σε γκισέ εφορίας και εκδοτήρια του ιπποδρόμου παρατήρησα πως οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αντιμετωπίζουν το σινεμά με το ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζουν κάθε τους νυχτερινή έξοδο. Οι γυναίκες είναι περιποιημένες και καλοντυμένες, οι άντρες τις συνοδεύουν με ανάλογη επισημότητα, οι θέσεις μοιράζονται σε ζευγάρια, παρέες ακόμα και σε μοναχικούς τύπους. Καθώς η ώρα αναμονής στα ταμεία έχει αρχίσει να με κουράζει, εμφανίζεται στις οθόνες το μήνυμα εξάντλησης των εισιτήριων της νέας οδικής τιτανομαχίας του ¨υπερήρωα ¨ Βιν Ντίζελ . Σημειώνω, πως η ταινία παιζόταν την ιδία ακριβώς ώρα, παράλληλα σε τρεις αίθουσες. Ποια παρόρμηση οδηγεί 90.000 ανθρώπους( τόσα εισιτήρια κοπήκαν πανελλαδικά κατά την διάρκεια προβολής της το τριήμερο 02-05 Απριλίου) να παρακολουθήσουν μια ταινία που απλά επαναλαμβάνει τον εαυτό της για τέταρτη φορά?

Το κινηματογραφικό κοινό βρίσκει καταφύγιο, ανακούφιση, παρηγοριά και ηρεμία ακόμη και μόνο για δύο ώρες μέσα στην κινηματογραφική αίθουσα, με ταινίες που δεν απαιτούν τίποτα ιδιαίτερο, καμία συναισθηματική ή ψυχολογική εμπλοκή του θεατή.

Όπως εύστοχα σημειώνει ο Κωστής Παπαγιώργης : Στην αίθουσα ο θεατής ζει (αυτό που δεν έζησε), ερωτεύεται (αυτή που δεν ερωτεύτηκε), δοκιμάζεται σε περιπέτειες (που στερείται η φτωχή του πραγματικότητα), άρα δανείζεται με μηδενικό επιτόκιο από μια τράπεζα που διαθέτει τα πάντα. Η αίθουσα αναδεικνύεται σε ψυχοθεραπευτήριο πρώτης γραμμής.

Οι πολυκινηματογράφοι προσέδωσαν στην έννοια του κινηματογράφου εκείνο το χαρακτηριστικό που έκανε ευρέως γνωστά τα εμπορικά κέντρα, την «συγκεντροποίηση». Όλες οι απόλαυσης στεγάζονται σε ένα και μόνο χώρο. Εστιατόρια , καφετέριες, κινηματογραφικές αίθουσες . Ένα ¨χωράφι¨ κοινωνικής συναναστροφής.
Το εισιτήριο του κινηματογράφου αποτελεί το αντίτιμο για την είσοδο στον κόσμο των ονείρων.

Η φωτογραφία της ημέρας

Σύννεφα σκεπάζουν τον ουρανά της Μπανγκόκ.

10/4/09

Το Σεξ είναι όλα τα λεφτά!!!


Ο καθηγητής σεξουαλικής υγείας Θάνος Ασκητής επιβεβαίωσε την δευτέρα το απόγευμα στον ραδιοφωνικό σταθμό City Fm, τα ευρήματα της έρευνας του Ινστιτούτου Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας τα οποία επιβεβαιώνουν πως η οικονομική κρίση ενισχύει την λίμπιντο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Συμβουλευτικής Γραμμής Σεξουαλικής Υγείας, ο αριθμός των καλούντων παρουσιάζει αύξηση τον τελευταίο μήνα (Οκτώβριο 2008) σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα (Σεπτέμβριο 2008) που φτάνει κοντά στο 40%. Το χρονικό διάστημα του Οκτωβρίου είναι η περίοδος που η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει γίνει αισθητή στην Ελλάδα.(???)

Η ζωή όπως την γνώριζαμε καταρρέει σαν χάρτινος πύργος. Οι ιστορίες έλεγαν πως οι γυναίκες εκβίαζαν σεξουαλικά τους συντρόφους τους σε αντάλλαγμα καταναλωτικών αγαθών, όπως χριστουγεννιάτικα ταξίδια στην Disneyland, Πάσχα στο Ματογιάννι, ψηλοτάκουνες γόβες από τον Χαραλά. Οι άντρες έως τώρα έβρισκαν σεξουαλική ευχαρίστηση σε τετραπύρινους επεξεργαστές, 40’άρες full HD οθόνες και ζάντες αυτοκίνητων.

Όλα τα παραπάνω είναι πλέον παρελθόν, ένα κακό όνειρο. Η αφραγκία μας φέρνει κοντά. Τέρμα στα “στεγνά” βράδια όπου οι γυναίκες χάζευαν τηλεόραση εξαντλημένες από τον καταναλωτικό μαραθώνιο της Τσακάλωφ και οι άντρες ταλαιπωρούνταν προσπαθώντας να μπορέσουν να βρουν τρόπο να μπορέσουν να βάλουν στην οθόνη του αυτοκίνητου τις λειτουργίες του GPS, του DVD και της παράλληλης ανοιχτής ακρόασης σε συνομιλία με κινητό.

Η οικονομική κρίση αφύπνισε τα σεξουαλικά μας ένστικτα. Τα φορολογικά μέτρα του Παπαθανασίου ηχούν σαν ερωτικό κάλεσμα στα αυτιά μας. Μια κορώνα απελπισίας από το δελτίο του Ευαγγελάτου αρκεί για να βάλει “φωτιά” στα στρώματα.

Η "αφραγκία" μας φέρνει κοντά. Η οικονομική κρίση θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τις πραγματικές αξίες της ζωής. Τα χρήματα σύντομα θα μετατραπούν σε άχρηστα χαρτονομίσματα. Εκτός εάν χρησιμοποιούνται για την αγορά προφυλακτικών.

Η φωτογραφία της ημέρας


Μαραθωνοδρόμος σκαρφαλώνει έναν αμμόλοφο κατά την διάρκεια του 24ου Μαραθώνιου στην έρημο Σαχάρα, Μαρόκο. 812 διαγωνιζόμενοι περπάτησαν 205 χιλιόμετρα σε 7 μέρες. (Getty Images)

How I met your mother (a love in reverse)


To καλύτερο αμερικανικό sitcom (situation comedy) της τελευταίας δεκαετίας ονομάζεται How I met your mother και παίζεται εδώ και 4 χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ από φέτος προβάλλεται και στο συνδρομητικό κανάλι Nova.

H σειρά διαδιαδραματίζεται στην πόλη της Νέας Υόρκης και αφορά τις ζωές και σχέσεις πέντε φίλων μέσα από τις ιστορικές διηγήσεις του πρωταγωνιστή Ted Mosby στα δυο παιδιά του για το πως γνώρισε την μητέρα τους.

Οι χαρακτήρες είναι ξεκαρδιστικοί προσφέροντας απίστευτες στιγμές γέλιου.

Ο Ted είναι μια τυπική “ καψουροκαλύβα” που αναζητά απεγνωσμένα το άλλο του μισό. Αθεράπευτα ρομαντικός, βλέπει σε κάθε γυναίκα που γνωρίζει, την ευκαιρία να ζήσει τον απόλυτο έρωτα.

Ο Μπάρνει, ο πιο cult εργένης των 00's είναι ικανός να πει το μεγαλύτερο ψέμα σε μια γυναίκα προκείμενου να την ρίξει στο κρεβάτι είτε δηλώνοντας ψευδή επαγγελματική ταυτότητα( αστυνομικός, πυροσβέστης ακόμα και ποδοσφαιριστής ), φιλοσοφεί στους φίλους του για τις γυναίκες, τις σχέσεις, την επιχειρηματική κουλτούρα. Κατ’εικόνα και καθ’ομοιωσίν του, θα πρέπει να σκέφτονται και να λειτουργούν οι έλληνες επίδοξοι «γαμπροί»

O Μάρσαλ και η Λιλυ, ζευγάρι από τα χρόνια του πανεπιστήμιου είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλον. Καταφέρνουν να επικοινωνούν τηλεπαθητικά.

Η Ρόμπιν, μια Καναδή δημοσιογράφος εισβάλει στην παρέα στο πρώτο επεισόδιο με όλα τα χαρακτηριστικά μιας Καναδής. Λατρεία για τα όπλα, τα βάρβαρα σπορτς και τους ‘’σημαδεμένους’’ άντρες

Σχολιάζουν με καυστικό τρόπο την αμερικάνικη νοοτροπία και συμπεριφορά, σκαρώνουν πλάκες, μαλώνουν, έπειτα τα ξαναβρίσκουν, ερωτεύονται.

Οι ομοιότητες με τα φιλαράκια(Friends) αρκετές αν και οι χαρακτήρες και η σεναριακή πλοκή έχουν μεγαλύτερο βάθος από την ελαφρότητα που κυριαρχούσε στα Friends. Παρακολουθήστε το. Eίναι σύμφωνα με τα λεγόμενα του Μπάρνει «Legend… wait wait for it… ary ¨»
Η επίσημη ιστοσελίδα της σειράς εδώ:

7/4/09

Ποπ φιλανθρωπίες


H παγκόσμια κοινή γνώμη σοκάρεται για ακόμα μια φορά. Η νέα αίτηση υιοθεσίας της Μαντόνα απορρίφτηκε. Η κυβέρνηση του Μαλάουι επιδεικνύει εκ νέου την αναλγησία της. Λυπούμαστε πολύ γιατί είναι προφανές πως αυτή η απόφαση καταδυναστεύει την κοινωνική ευαισθησία που πλημμυρίζει την καρδιά της βασίλισσας της ποπ.
Η Μαντόνα θα εφεσιβάλλει την απόφαση του δικαστηρίου. Το γεγονός ότι η Μαντόνα επιθυμεί να υιοθετήσειτο συγκεκριμένο παιδί και μόνο αποδεικνύει πως η απόκτηση του συγκεκριμένου παιδιού από το Μαλάουι απλά θα συμπληρώσει το παζλ της φιλανθρωπικής της καριέρας. Ένα ακόμη τρόπαιο στο παλμαρέ της.